Eiken boomstamtafel op maat

Haal de natuur in huis met een eiken boomstamtafel op maat! Onze boomstamtafels worden gemaakt van eikenhout en dat zorgt voor een robuuste en natuurlijke uitstraling. Het is niet voor niets dat dit type tafel de laatste jaren wint aan populariteit in zowel de huiskamer als vergaderzaal. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat om snel te schakelen en aan al je wensen te voldoen.

Een stoere tafel van boomstam, gemaakt van massief eiken

Bij Zwaartafelen kiezen wij er bewust voor om een eiken boomstamtafel op maat te maken met behulp van meerdere eikenhouten balken. Een prachtige eik van 140 cm breed is een zeldzaamheid en hoewel een massieve tafel mooi oogt, kromt deze na verloop van tijd. Daarom maken wij uitsluitend duurzame tafels waar je jarenlang van geniet. Bovendien zijn de meeste eiken niet zo breed vandaar dat onze massief eiken boomstamtafels uit 4 à 5 delen bestaat. De buitenste balken voorzien wij van de schorskant, oftewel de wandkant, en zo ontstaat een tafel van boomstam. In de lengte kun je bij ons alle kanten uit, het is maar net hoe groot of klein je je tafel wil hebben.

Het proces van een op maat gemaakte boomstamtafel

Wij drogen het hout in onze speciale droogkamers. Zodra het hout het ideale vochtpercentage heeft, worden de balken geschaafd en maken we over de lengte een lamel om het lijmoppervlak te vergroten. Daarna worden de balken één voor één in onze mega-opsluitbank gelegd en onder hoge druk geperst zodat je in ieder geval de eerste 100 jaar van een mooie eiken boomstamtafel op maat kunt genieten.

Wij maken je houten boomstamtafel naar wens

Hoewel een tafel van boomstam nog steeds een stukje natuur is, kun je bij ons altijd je wensen aangeven. Veel of weinig curves? Meer knoesten of minder knoesten? Grote scheuren of kleine scheuren? Uiteraard kun je niet aangeven of je 10 of 12 knoesten in je blad wil, maar we proberen je blad zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen.
Vervolgens kies je voor je eiken boomstamtafel op maat een type onderstel. Wij hebben een groot aantal “standaard” onderstellen die we zelf maken, maar we staan ook altijd open voor jouw eigen idee of ontwerp. Kortom: je krijgt hier altijd een tafel die voldoet aan je wensen.
Benieuwd naar de prijs van jouw ideale boomstamtafel? Vraag dan online een offerte aan of kom eens kijken in onze showroom!

Werelds Wonen

Mooi artikel in Werelds Wonen

| Laatste Nieuws | No Comments
Allemaal lezen! Gaaf magazine en wij staan er ook in...
Houtem tafel met zwart stalen frame

Beter voorkomen dan repareren

| Laatste Nieuws | No Comments
Tip voor de winter Even een kleine tip voor jullie...

Bedankt Formule 1 Café!

| Laatste Nieuws | No Comments
Met de afsluiting het Formule 1 seizoen staat ook de...